sobota, 8 grudnia 2012

Zupa pomidorowa

 

Składniki:


ćwiartka z kurczaka

puszka pomidorów

3 łyżki koncentratu pomidorowego

3/4 szklanki ryżu

1 cebula

1 ząbek czosnku

2 l wody

3 łyżki śmietany

3 listki laurowe

3 ziarenka ziela angielskiego i 3 ziarenka pieprzu

sól 

łyżeczka cukru


Sposób przygotowania:


1. Do garnka wlać wodę, włożyć oczyszczoną ćwiartkę z kurczaka. Zagotować. Zdjąć szumowinę. Dodać listki laurowe, sól, pieprz, ziele angielskie, cebulę, czosnek. Gotować 1 godzinę.

2. Dodać puszkę pomidorów, ryż i koncentrat pomidorowy, łyżeczkę cukru. Gotować 30 minut co chwilę mieszając. Doprawić do smaku. Dodać śmietanę.

SMACZNEGO!

1 komentarz: