środa, 21 sierpnia 2013

Makaron ze szpinakiem i fetą

 

Składniki:


200 g makaronu

250 g szpinaku

1 ząbek czosnku

1 łyżka śmietany

100 g fety

sól, pieprz

gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:


1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

2. Szpinak dusić na patelni z czosnkiem. Dodać łyżkę śmietany, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

3. Do szpinaku dodać rozdrobnioną fetę. Wymieszać.

4. Makaron połączyć ze szpinakiem. Dusić ok. 3 minuty.



SMACZNEGO!

2 komentarze:

  1. uwielbiam !!!!
    dziś ostatni dzień kulinarnego rozdania- serdecznie zapraszam!
    www.cookplease.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne :) cały czas robię :) nawet teraz zajadam przy komputerze:) mniam :) tylko ja nie dodaje śmietany :) i 3 ząbki czosnku jest lepsze:)

    OdpowiedzUsuń