czwartek, 13 grudnia 2012

Chili con carne



Chili con carne to tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej o wyrazistym, niesamowitym smaku. Podawana z tortillą meksykańską lub ryżem.
Jutro umieszczę przepis na tortille.

Składniki:


500 g mięsa mielonego

pomidory w puszcze

2 puszki fasoli czerwonej

1 puszka kukurydzy

koncentrat pomidorowy

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka cukru

sól, pieprz

papryka słodka

przyprawa chili con carne


Sposób przygotowania:


1. Mięso doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć i rozdrobnić widelcem.

2. Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć.

3. Dodać pomidory, kukurydzę, fasolę, przecier pomidorowy,przyprawy. Dusić pod przykryciem 20 minut.


SMACZNEGO!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz