poniedziałek, 17 grudnia 2012

Ryż po chińsku

 

Składniki:


2 torebki ryżu

1 woreczek mieszanki warzyw do chińszczyzny

1 podwójna pierś z kurczaka

1 łyżka przecieru pomidorowego

sól, pieprz

przyprawa do kuchni azjatyckiej

2 łyżki sosu sojowego

pół łyżeczki cukru


Sposób przygotowania:


1. Mięso umyć. Pokroić w paski. Doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na patelni.

2. Ryż ugotować w osolonej wodzie.

3. Warzywa podsmażyć na patelni. Połączyć z mięsem. Dodać przecier pomidorowy, pół łyżeczki cukru, 2 łyżki sosu sojowego, podlać bulionem. Dusić 10 minut. Doprawić przyprawą do kuchni chińskiej.
Dodać ugotowany ryż. Wymieszać. Dusić 5 minut co jakiś czas mieszając.



SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz