Składniki:
500 g buraczków
2 marchewki
2 ziemniaki
1,5 l bulionu
4 listki laurowe
natka pietruszki
1 łyżeczka tymianku
1 łyżka śmietany 12%
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Buraczki, marchew, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
2. Warzywa wkładamy do garnka i zalewamy bulionem. Wrzucamy przyprawy. Gotujemy pod przykryciem ok. 40 minut.
3. Zupę miksujemy, dodajemy łyżkę śmietany, doprawiamy do smaku.
SMACZNEGO!
Kolor czerwony w akcji tęcza smaków.
mmm pieknie wyglada - zapraszam do akcji tecza smakow 2
OdpowiedzUsuńbardzo proszę o uzupełnienie kategorii - do której należy kremik - choć jest to oczywistość ;) inaczej nie bede mogla wziac go pod uwage przy nagradzaniu :* i dziekuje za udzial w akcji
OdpowiedzUsuń