czwartek, 15 listopada 2012

Krem z buraczków

Składniki:


500 g buraczków

2 marchewki

2 ziemniaki

1,5 l bulionu

4 listki laurowe

natka pietruszki

1 łyżeczka tymianku

1 łyżka śmietany 12%

sól, pieprz


Sposób przygotowania:


1. Buraczki, marchew, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.

2. Warzywa wkładamy do garnka i zalewamy bulionem. Wrzucamy przyprawy. Gotujemy pod przykryciem ok. 40 minut. 

3. Zupę miksujemy, dodajemy łyżkę śmietany, doprawiamy do smaku.  



SMACZNEGO!

Kolor czerwony w akcji tęcza smaków.

2 komentarze:

  1. mmm pieknie wyglada - zapraszam do akcji tecza smakow 2

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo proszę o uzupełnienie kategorii - do której należy kremik - choć jest to oczywistość ;) inaczej nie bede mogla wziac go pod uwage przy nagradzaniu :* i dziekuje za udzial w akcji

    OdpowiedzUsuń