poniedziałek, 22 października 2012

Pierś z indyka w ananasach.

Jeden z moich ulubionych przepisów na niedzielny obiad.

 

Składniki:


duży filet z indyka

2 łyżki oleju

łyżka masła

puszka ananasów

2 łyżki miodu

goździki

przyprawa do indyka

sól


Sposób przygotowania:

 



Mięso umyć, posolić, natrzeć olejem i oprószyć przyprawą do indyka, odłożyć na godzinę do lodówki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć wiórkami masła. Piec 45 minut w temperaturze 200 st. C.



 Filet obłożyć krążkami ananasa z goździkami. Miód podgrzać z 2 łyżkami zalewy z ananasa , posmarować pieczeń. Piec jeszcze 15 minut w temperaturze 180 st. C.

SMACZNEGO!

2 komentarze:

  1. Pyszne, bardzo proste w wykonaniu i zdrowe co najważniejsze :)

    OdpowiedzUsuń