sobota, 5 stycznia 2013

Keks

 

Składniki:



2/3 szklanki rodzynek

mieszanka keksowa

1/3 szklanki wiórków kokosowych

300 g Kasi

1 szklanka cukru

4 jajka

1 cukier wanilinowy

2 szklanki mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia


Sposób przygotowania:



1. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić na sztywną pianę. Składniki połączyć.

2. Dodać margarynę i ubijać przez 5 minut aż będzie puszyste.

3. Dodać mąkę, proszek do pieczenia. Miksować na średnich obrotach.

4. Dodać wiórki kokosowe, rodzynki i mieszankę keksową. Miksować przez 1 minutę.

5. Ciasto włożyć do formy, piec przez 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 160 st. C.


 

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz