czwartek, 7 maja 2015

Bezglutenowe ciasteczka z płatkami owsianymi i bananami

Bezglutenowe ciasteczka z płatkami owsianymi, bananem, daktylami i jagodami goi. Pyszne i zdrowe gotowe w zaledwie parę minut. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki, upiec i ciasteczka gotowe. Sprawdzają się doskonale jako przekąska w ciągu dnia.


 Składniki:


200 g płatków owsianych bezglutenowych

8 daktyli

garść jagód goi

2 łyżki miodu

2 banany

10 g nasion chia

30 g wiórków kokosowych



Sposób przygotowania:


1. Daktyle z jagodami goi namoczyć w wodzie (ok. 1 h).

2.  Banany z daktylami i jagodami goi zmiksować, dodać płatki owsiane, miód, nasiona chia i wiórki kokosowe, połączyć w jednolitą masę.

3. Formować ciastka, wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C



SMACZNEGO!

2 komentarze:

  1. wspaniałe, pełnowartościowe ciasteczka, a przy tym jakie pyszne!!

    OdpowiedzUsuń