Składniki:
200 g makaronu
250 g szpinaku
1 ząbek czosnku
1 łyżka śmietany
100 g fety
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
2. Szpinak dusić na patelni z czosnkiem. Dodać łyżkę śmietany, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
3. Do szpinaku dodać rozdrobnioną fetę. Wymieszać.
4. Makaron połączyć ze szpinakiem. Dusić ok. 3 minuty.
uwielbiam !!!!
OdpowiedzUsuńdziś ostatni dzień kulinarnego rozdania- serdecznie zapraszam!
www.cookplease.blogspot.com
Pyszne :) cały czas robię :) nawet teraz zajadam przy komputerze:) mniam :) tylko ja nie dodaje śmietany :) i 3 ząbki czosnku jest lepsze:)
OdpowiedzUsuń