Składniki:
800 g ziemniaków
150 g kiełbasy żywieckiej
cebula
czosnek
śmietana 12%
150 g sera żółtego
przyprawa do ziemniaków
SOS:
Zrobić zasmażkę (mąka+woda). Szklankę wody, śmietanę i zasmażkę zagotować. Dodać przyprawę do ziemniaków, sól i pieprz.
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obrać. Gotować 10 minut w posolonej wodzie.
4. Ugotowane ziemniaki pokroić w plasterki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Cebulę i kiełbasę ułożyć na ziemniaki. Czynność powtórzyć: ziemniaki, cebula, kiełbasa.
5. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C 40 minut.
Wygląda apetycznie! Mniam!
OdpowiedzUsuńPyszna zapiekanka, robiłam podobną wg Okrasy(kuchnia lidla) z dodatkiem jeszcze grzybów, pychota:)
OdpowiedzUsuń