Składniki:
2 litry bulionu drobiowego
szklanka wody w której były kiszone ogórki
6-8 średnich ogórków kiszonych
1 duża marchewka
1 mała cebula
1 mała cebula
3 średnie ziemniaki
2 listki laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
3 ziarenka pieprzu
2 łyżki śmietany
sól
Sposób przygotowania:
1. Bulion zagotować.
2. Marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach lub pokroić w kostkę.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka.
Przygotowane warzywa wrzucić do bulionu. Gotować 15 minut.
3. Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wrzucić do garnka. Wlać wodę z ogórków kiszonych. Gotować 5 minut. Doprawić pieprzem i solą.
Podawać ze śmietaną. Można posypać pietruszką lub koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz