Składniki:
200 g wędzonego boczku
300 g makaronu
2 jajka
1 ząbek czosnku
natka pietruszki
100 g startego sera
1 łyżka śmietany
1 łyżka śmietany
sól, pieprz
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
Sposób przygotowania:
1. Boczek pokroić na cienkie plasterki.
2. Makaron ugotować w osolonej wodzie.
3. Czosnek przecisnąć przez praskę, natkę pietruszki drobno posiekać.
4. Jajka sparzyć wrzątkiem, wbić do miski i roztrzepać razem z łyżką śmietany.
5. Boczek podsmażyć 3 minuty, dodać czosnek i pietruszkę. Dodać makaron. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać ser. Doprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Gorący makaron polać jajkiem.
wspaniałe!!! uwielbiam!!!
OdpowiedzUsuń