Składniki:
2 torebki ryżu
1 woreczek mieszanki warzyw do chińszczyzny
1 podwójna pierś z kurczaka
1 łyżka przecieru pomidorowego
sól, pieprz
przyprawa do kuchni azjatyckiej
2 łyżki sosu sojowego
pół łyżeczki cukru
Sposób przygotowania:
1. Mięso umyć. Pokroić w paski. Doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na patelni.
2. Ryż ugotować w osolonej wodzie.
3. Warzywa podsmażyć na patelni. Połączyć z mięsem. Dodać przecier pomidorowy, pół łyżeczki cukru, 2 łyżki sosu sojowego, podlać bulionem. Dusić 10 minut. Doprawić przyprawą do kuchni chińskiej.
Dodać ugotowany ryż. Wymieszać. Dusić 5 minut co jakiś czas mieszając.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz