Chili con carne to tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej o wyrazistym, niesamowitym smaku. Podawana z tortillą meksykańską lub ryżem.
Jutro umieszczę przepis na tortille.
Składniki:
500 g mięsa mielonego
pomidory w puszcze
2 puszki fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
koncentrat pomidorowy
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka cukru
sól, pieprz
papryka słodka
przyprawa chili con carne
Sposób przygotowania:
1. Mięso doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć i rozdrobnić widelcem.
2. Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć.
3. Dodać pomidory, kukurydzę, fasolę, przecier pomidorowy,przyprawy. Dusić pod przykryciem 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz