środa, 25 września 2013

Szarlotka owsiana

 

Składniki:


200 g  płatków owsianych

200 g mąki

szklanka cukru

250 g margaryny

Jabłka:


0,5 kg jabłek

garść rodzynek

1 łyżeczka cynamonu

cukier do smaku

Sposób przygotowania:


1. Margarynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia.

2. Płatki owsiane, mąkę, cukier, i margarynę dokładnie wymieszać.

3. Jabłka obrać i pokroić. Włożyć do garnka, zagotować, dodać cukier, cynamon i rodzynki.

4. Do formy wsypać połowę ciasta, ułożyć jabłka, na wierzch wysypać resztę ciasta.

5. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 45 minut.



Smacznego!

1 komentarz:

  1. Bardzo dobry pomysł z tymi płatkami owsianymi. Chyba się skuszę :) Pozdrawiam Iwona

    OdpowiedzUsuń