poniedziałek, 23 września 2013

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

 

Składniki:


250 g makaronu spaghetti

3 ząbki czosnku

oliwa z oliwek

1 ostra papryczka

natka pietruszki

sól, pieprz

Sposób przygotowania:


1. Makaron ugotować al dente.

2. Czosnek obrać i drobno pokroić.

3. Papryczkę przekroić, usunąć pestki i drobno pokroić.

4. Na patelnię wlać oliwę z oliwek, podsmażyć czosnek z papryczką. Dodać makaron, drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprawić pieprzem i solą. Wymieszać.



SMACZNEGO!


4 komentarze:

  1. Przepyszne, już wiem, co jutro będzie na szybki obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oooo raaaanyyy uwielbiam:))Zapraszam cie na mój nowy blog na szczypta-soli.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam! Pyszny makaron. Pozdrawiam i zapraszam do siebie.

    OdpowiedzUsuń