sobota, 26 stycznia 2013

Leczo



 Składniki:


200 g fasolki szparagowej

1 puszka fasoli czerwonej

puszka pomidorów w puszce

250 g pieczarek

1 papryka

1 cebula

1 ząbek czosnku

5 parówek

300 ml wody

ketchup pikantny

sól, pieprz, papryka ostra

 

Sposób przygotowania:


1. Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę, paprykę umyć i pokroić w kostkę.

2. Pieczarki umyć, pokroić i podsmażyć na patelni. Doprawić pieprzem i solą.

3. Parówki pokroić w plastry i naciąć.

4. Pieczarki, pomidory, fasolkę, paprykę, cebulę, czosnek wrzucić do garnka. Dodać ketchup, wodę. Gotować ok. 20 minut. Doprawić sola, pieprzem, papryką ostrą.


SMACZNEGO!

3 komentarze:

  1. tak fajnie kolorowo w środku zimy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale wygląda apetycznie mniam zapraszam do mnie możesz zostać mim obserwatorem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Prosto, treściwie i smacznie. O to chodzi :) Zapraszam też na leczo do mnie - http://leczo.net.pl

    OdpowiedzUsuń