Składniki:
200 g fasolki szparagowej
1 puszka fasoli czerwonej
puszka pomidorów w puszce
250 g pieczarek
1 papryka
1 cebula
1 ząbek czosnku
5 parówek
300 ml wody
ketchup pikantny
sól, pieprz, papryka ostra
Sposób przygotowania:
1. Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę, paprykę umyć i pokroić w kostkę.
2. Pieczarki umyć, pokroić i podsmażyć na patelni. Doprawić pieprzem i solą.
3. Parówki pokroić w plastry i naciąć.
4. Pieczarki, pomidory, fasolkę, paprykę, cebulę, czosnek wrzucić do garnka. Dodać ketchup, wodę. Gotować ok. 20 minut. Doprawić sola, pieprzem, papryką ostrą.
tak fajnie kolorowo w środku zimy:)
OdpowiedzUsuńale wygląda apetycznie mniam zapraszam do mnie możesz zostać mim obserwatorem :)
OdpowiedzUsuńProsto, treściwie i smacznie. O to chodzi :) Zapraszam też na leczo do mnie - http://leczo.net.pl
OdpowiedzUsuń