Składniki:
1 kg karkówki
0,5 kg pieczarek
marynata: 2 łyżki oleju,1 łyżeczka soli, pieprz, 1 łyżeczka majeranku, pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki rozmarynu, 1 łyżeczka czosnku, 1 łyżeczka papryki.
SOS:
10 łyżek wody
3 łyżki cukru
5 łyżek octu jabłkowego
5 łyżek magi
5 łyżek ketchupu
6 łyżeczek koncentratu pomidorowego
Sposób przygotowania:
1. Karkówkę pokroić w plastry, natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na 12 h.
2. Podsmażyć karkówkę, pieczarki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
3. Wszystkie składniki na sos podgrzać i zalać mięso.
4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 1 godzinę.
wygląda apetycznie pychota , zjadła bym na pewno wypróbuje ten przepis:)
OdpowiedzUsuńwygląda pięknie :) i smakuje zapewne zabójczo ;) karkówka to częsty gość w mojej kuchni, a ulubioną jej wersją jest karkówka z grilla http://www.zgrilla.pl/karkowka-z-grilla-w-marynacie-cebulowej/ pychota :)
OdpowiedzUsuń