sobota, 19 stycznia 2013

Karkówka w sosie

 

Składniki:


1 kg karkówki

0,5 kg pieczarek

marynata: 2 łyżki oleju,1 łyżeczka soli, pieprz, 1 łyżeczka majeranku, pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki rozmarynu, 1 łyżeczka czosnku, 1 łyżeczka papryki.

SOS: 


10 łyżek wody

3 łyżki cukru

5 łyżek octu jabłkowego

5 łyżek magi

5 łyżek ketchupu

6 łyżeczek koncentratu pomidorowego


Sposób przygotowania:


1. Karkówkę pokroić w plastry, natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na 12 h.

2. Podsmażyć karkówkę, pieczarki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. 

3. Wszystkie składniki na sos podgrzać i zalać mięso.

4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 1 godzinę.



SMACZNEGO!

 

2 komentarze:

  1. wygląda apetycznie pychota , zjadła bym na pewno wypróbuje ten przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda pięknie :) i smakuje zapewne zabójczo ;) karkówka to częsty gość w mojej kuchni, a ulubioną jej wersją jest karkówka z grilla http://www.zgrilla.pl/karkowka-z-grilla-w-marynacie-cebulowej/ pychota :)

    OdpowiedzUsuń