Składniki:
2/3 szklanki rodzynek
mieszanka keksowa
1/3 szklanki wiórków kokosowych
300 g Kasi
1 szklanka cukru
4 jajka
1 cukier wanilinowy
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
1. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić na sztywną pianę. Składniki połączyć.
2. Dodać margarynę i ubijać przez 5 minut aż będzie puszyste.
3. Dodać mąkę, proszek do pieczenia. Miksować na średnich obrotach.
4. Dodać wiórki kokosowe, rodzynki i mieszankę keksową. Miksować przez 1 minutę.
5. Ciasto włożyć do formy, piec przez 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 160 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz