piątek, 7 lutego 2014

Makaron z krewetkami, czosnkiem i natką pietruszki

Makaron, krewetki, czosnek i natka pietruszki to sprawdzone połączenie. W dodatku to kolejny przepis na bardzo prosty i nieskomplikowany obiad, które możemy przygotować w przeciągu 20 minut. Wystarczy ugotować makaron, podsmażyć krewetki z czosnkiem i natką pietruszki, połączyć wszystkie składniki i wyśmienite danie gotowe. Smaczne i przede wszystkim zdrowe.


Składniki:


300 g makaronu kukurydzianego

250 g krewetek koktajlowych

2 łyżki oliwy

natka pietruszki

2 ząbki czosnku

sól, pieprz

gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:


1. Makaron ugotować al dente.

2. Krewetki i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmaży na oliwie.

3. Natkę pietruszki drobno posiekać.

4. Makaron dodać do pozostałych składników. Doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową.


SMACZNEGO!

1 komentarz:

  1. makarony są dla mnie najlepszym sposobem na szybki i smaczny obiad :]

    OdpowiedzUsuń