czwartek, 6 lutego 2014

Makaron z boczkiem, brokułami i kaparami

Makaron z boczkiem, brokułami i kaparami to niezwykłe połączenie składników. Jest to sposób na szybki  i nieskomplikowany obiad o ciekawym smaku.

Składniki:


300 g makaronu kukurydzianego

200 g boczku

1 brokuł

2 łyżki oliwy

2 łyżki kaparów

sól, pieprz

gałka muszkatołowa


Sposób przygotowania:


1. Makaron ugotować al dente.

2. Boczek drobno pokroić i podsmażyć na patelni.

3. Brokuły ugotować w osolonej wodzie.

4. Boczek z brokułami połączyć, dodać oliwę, kapary, podsmażyć.

5. Makaron dodać do pozostałych składników. Doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową.


SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz