wtorek, 20 sierpnia 2013

Ciasteczka z masłem orzechowym


 Składniki (ok. 45 ciasteczek):


1,5 szklanki mąki pszennej

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 szklanka masła orzechowego

60 g masła

1 szklanka  cukru

2  jajka

100 g   drobno pokrojonej czekolady


Sposób przygotowania:


 1. Masło orzechowe, masło i cukier utrzeć.

2. Dodać jajka, wymieszać.

3. Dodać przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i zmiksować. Na końcu dodać drobno pokrojoną czekoladę i wymieszać.

4. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać łyżkę ciasta. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 15 minut.

 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz