Składniki na kruche ciasto:
170 g mąki
150 g cukru
110 g margaryny
1 żółtko
1 łyżka zimnej wody
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki nadzienie jabłkowe:
5 jabłek
3 łyżki cukru
pół łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania:
1. Składniki na ciasto zagnieść. Wsadzić do lodówki na 1 godzinę.
2. Na patelnie wrzucić obrane i pokrojone w kostkę jabłka, cukier i cynamon. Gotować co chwilę mieszając, aż jabłka zmiękną. Ostudzić.
3. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części.
4. Jedną część wyłożyć na blasze, oprószyć bułką tartą, wyłożyć jabłka. Wyłożyć na górę rozwałkowaną drugą cześć ciasta.
5. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st C przez 40 min.
widzę, że tarty u ciebie, jak i u mnie jakoś szybko się rozchodzą :DD
OdpowiedzUsuń