poniedziałek, 4 lutego 2013

Zupa meksykańska

Gęsta i rozgrzewająca zupa idealna na zimę. Szybka w przyrządzeniu. Doskonale smakuje z ryżem.

 

Składniki:

 

1 l bulionu

0,5 kg mięsa mielonego

1 papryka

2 puszki fasoli czerwonej

1 puszka kuklurydzy

3 ząbki czosnku

1 cebula

3 łyżki koncentratu pomidorowego

sól, pieprz, chili, papryka słodka i ostra


Sposób przygotowania:


1. Mięso mielone doprawić pieprzem i solą. Podsmażyć na patelni.

2. Paprykę umyć i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę.

3. Do dużego garnka wlać bulion, wrzucić paprykę, cebulę, czosnek, fasolę, kukurydzę, koncentrat pomidorowy i mięso mielone. Gotować ok. 20 minut. Doprawić do smaku chili, papryką ostrą, solą i pieprzem.



SMACZNEGO!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz