Gęsta i rozgrzewająca zupa idealna na zimę. Szybka w przyrządzeniu. Doskonale smakuje z ryżem.
Składniki:
1 l bulionu
0,5 kg mięsa mielonego
1 papryka
2 puszki fasoli czerwonej
1 puszka kuklurydzy
3 ząbki czosnku
1 cebula
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, chili, papryka słodka i ostra
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone doprawić pieprzem i solą. Podsmażyć na patelni.
2. Paprykę umyć i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę.
3. Do dużego garnka wlać bulion, wrzucić paprykę, cebulę, czosnek, fasolę, kukurydzę, koncentrat pomidorowy i mięso mielone. Gotować ok. 20 minut. Doprawić do smaku chili, papryką ostrą, solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz