czwartek, 6 czerwca 2013

Pasta z soczewicy na chleb

 

Składniki:


200 g czerwonej soczewicy

2 cebule

4 ząbki czosnku

2 łyżeczki soli

1 łyżeczka kurkumy

natka pietruszki

1 łyżka koncentratu pomidorowego.


Sposób przygotowania:


1. Cebulę pokroić, podsmażyć na patelni razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

2. Soczewicę ugotować do miękkości w osolonej wodzie.

3. Wszystkie składniki połączyć, dodać przyprawy, koncentrat pomidorowy, natkę pietruszki. Zmiksować.

4. Podawać z chlebem.

SMACZNEGO!

2 komentarze:

  1. musze wyprobowac, takie pasty na kanapki sa pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. kanapki z takimi fajnymi pastami mogłabym jeść codziennie na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń