poniedziałek, 29 października 2012

Tortilla de patatas

 

Składniki:


6 średniej wielkości ziemniaków

6 jajek

1 cebula biała

1 cebula czerwona

2 ząbki czosnku

sól, pieprz


Sposób przygotowania:

 

1. Obrać ziemniaki. Gotować 10 min.

2. Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę, Ziemniaki pokroić w kostkę. 

3. Cebulę z czosnkiem podsmażyć na patelni.


4. Ziemniaki smażyć 10 minut, tak żeby się nie rozpadły.


5. Do miski wbić jajka, dodać ziemniaki, cebulę i czosnek. Dokładnie wymieszać, posolić i popieprzyć.



6. Wlać wszystko na patelnię. Smażyć na średnim ogniu aż spód będzie złocisty.


7. Talerzem nakryć patelnię, zrzucić tortillę i zsunąć nieusmażoną częścią tortilli na patelnię. Smażyć ok. 5 minut.


SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz