Składniki:
6 średniej wielkości ziemniaków
6 jajek
1 cebula biała
1 cebula czerwona
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Obrać ziemniaki. Gotować 10 min.
2. Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę, Ziemniaki pokroić w kostkę.
2. Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę, Ziemniaki pokroić w kostkę.
3. Cebulę z czosnkiem podsmażyć na patelni.
4. Ziemniaki smażyć 10 minut, tak żeby się nie rozpadły.
5. Do miski wbić jajka, dodać ziemniaki, cebulę i czosnek. Dokładnie wymieszać, posolić i popieprzyć.
6. Wlać wszystko na patelnię. Smażyć na średnim ogniu aż spód będzie złocisty.
7. Talerzem nakryć patelnię, zrzucić tortillę i zsunąć nieusmażoną częścią tortilli na patelnię. Smażyć ok. 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz