Bezglutenowe ciasteczka z płatkami owsianymi, bananem, daktylami i jagodami goi. Pyszne i zdrowe gotowe w zaledwie parę minut. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki, upiec i ciasteczka gotowe. Sprawdzają się doskonale jako przekąska w ciągu dnia.
Składniki:
200 g płatków owsianych bezglutenowych
8 daktyli
garść jagód goi
2 łyżki miodu
2 banany
10 g nasion chia
30 g wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
1. Daktyle z jagodami goi namoczyć w wodzie (ok. 1 h).
2. Banany z daktylami i jagodami goi zmiksować, dodać płatki owsiane, miód, nasiona chia i wiórki kokosowe, połączyć w jednolitą masę.
3. Formować ciastka, wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C
wspaniałe, pełnowartościowe ciasteczka, a przy tym jakie pyszne!!
OdpowiedzUsuńChętnie bym takie zjadła :)
OdpowiedzUsuń