Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 pomidor
1 cebula
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
2 jajka
pęczek natki pietruszki
bułka tarta
sól, pieprz, papryka słodka
3 szklanka bulionu drobiowego
2 łyżki mąki
Sposób przygotowania:
1. Kotlety pokroić na małe kawałki. Rozklepać. Doprawić, solą, pieprzem, papryką słodką. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć ok. 3 minuty z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
2. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w paski.
3. Bulion zagotować, dodać 2 łyżki przecieru pomidorowego, usmażone kotlety, pomidora i cebulę. Gotować 20 minut.
4. Mąkę wymieszać z 4 łyżkami wody. Wlać do gulaszu. Zagotować.
5. Natkę pietruszki pokroić. Dodać do wywaru i dusić pod przykryciem 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz