czwartek, 22 listopada 2012

Gulasz z piersi kurczaka




Składniki:


1 podwójna pierś z kurczaka

1 pomidor

1 cebula

2 łyżeczki przecieru pomidorowego

2 jajka

pęczek natki pietruszki

bułka tarta

sól, pieprz, papryka słodka

3 szklanka bulionu drobiowego

2 łyżki mąki


Sposób przygotowania:


1. Kotlety pokroić na małe kawałki. Rozklepać. Doprawić, solą, pieprzem, papryką słodką. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć ok. 3 minuty z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.

2. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w paski.

3. Bulion zagotować, dodać 2 łyżki przecieru pomidorowego, usmażone kotlety, pomidora i cebulę. Gotować 20 minut.

4. Mąkę wymieszać z 4 łyżkami wody. Wlać do gulaszu. Zagotować.

5. Natkę pietruszki pokroić. Dodać do wywaru i dusić pod przykryciem 5 minut.



SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz